Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Ledig tjänst som IT-ansvarig

Vill du arbeta i en verksamhetsnära roll där du är med och driver IT-utvecklingen framåt? Gillar du att arbeta både operativt och strategiskt i en organisation med många kontaktytor? Prevent söker IT-ansvarig med bred erfarenhet, som blir en nyckelperson mellan IT och organisationens verksamhet.

Tjänsten är placerad i moderna, anpassade och trevliga lokaler vid Medborgarplatsen på Södermalm, Stockholm. Prevent erbjuder heltid, tillsvidareanställning med sex månader provanställning. Här får du möjlighet att arbeta med härliga kollegor i en organisation som har fokus på arbetsmiljö. Välkommen med din ansökan!

Ansök hos Poolia

Om tjänsten

Prevent är en ideell organisation med ca 40 anställda som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Uppdraget är att underlätta för arbetsplatserna att skapa en god arbetsmiljö vilket man gör genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet.

För att möta nuvarande och framtida IT-behov utifrån drift-, utvecklings-, och digitaliseringsperspektiv kommer du att ha ett ansvar för Prevents samlade IT-frågor. Du driver och genomför strategier som ledningen beslutat. Som IT-ansvarig kommer du att arbeta i en variation av IT-miljöer och nya tekniker där du arbetar med att utveckla och effektivisera IT-infrastrukturen för verksamheten. Du kommer att samarbeta med stora delar av organisationen och med leverantörer. En viktig del i rollen rör systemstöd och att underlätta samordning av integrationer, vilket sker tillsammans med systemägare och systemförvaltare enligt den ansvarsmodell som Prevent har för befintliga system. En annan viktig del är kontoret och medarbetarnas nuvarande och framtida IT-miljö. Du rapporterar till administrativ chef, är adjungerad i ledningsgruppen vid behov och samarbetar nära med IT-tekniker.

Ditt ansvar kommer också att innefatta:
– Kravställning av system, applikationer och leverantörer
– Budget, avtal och policys
– Strategiarbete tillsammans med ledning
– Systemstöd, support och kompetensutveckling
– IT-råd och IT-revisioner
– IT-säkerhet och GDPR

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll och som vill arbeta både operativt och strategiskt. Du har bred erfarenhet och kunskap inom Microsoft 365, virtualiseringslösningar, ERP och gemensamma infrastrukturer. Vidare har du även kunskap inom projektledning, praxisprocesser för att leverera IT-tjänster till organisationer samt drift och nätverksmiljöer. Din kommunikationsförmåga är god och att du behärskar svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

För att lyckas i rollen är du ansvarstagande och affärsmässig med förmåga att skapa goda relationer och samarbeten såväl internt som externt. Du är en god beställare, har en god problemlösningsförmåga och trivs i en föränderlig värld. Vi tror att du också vill göra skillnad med ditt arbete och hos Prevent får du den möjligheten.

Om verksamheten

Prevent ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK och är en ideell organisation förmedlar kunskaper som hjälper företagen att förbättra arbetsmiljön. Prevent informerar, utbildar och tar fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet. Allt vi gör står fackförbund och arbetsgivare bakom tillsammans.

För frågor om tjänsten och ansökan, kontakta Poolia.

Ansök hos Poolia