Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Här är Sveriges bästa arbetsteam

Foto: Sören Klingborn

Kampanjen Sveriges bästa arbetsteam har väckt mycket intresse och skapat stort engagemang. Vinnarna i tävlingen Sveriges bästa arbetsteam presenteras nu i en fotobok som delas ut på Gilla Jobbet.

På en fotovernissage på Gilla Jobbet på Stockholmsmässan i oktober visas foton på några av Sveriges bästa arbetsteam. Samtidigt delas boken Sveriges bästa arbetsteam ut till besökarna. Det är en fotobok om hur samarbete och gemenskap skapar trivsel och glädje på jobbet – en inspirerande bok som väcker tankar om vad som kännetecknar en god arbetsmiljö.

Boken presenterar vinnarna i tävlingen Sveriges bästa arbetsteam, i vilken juryn utsåg tio regionala vinnare och slutligen en nationell vinnare – Hallbyggarna Jonsereds AB i Falun.

– Vi visar så långt gången omtanke om varandra som normalt bara är förbehållen nära och kära, berättar vinnarteamet.

I anslutning till fotovernissagen på Gilla Jobbet håller ledaren i svenska curlinglaget Anette Norberg en föreläsning om team.

– Kraften måste komma från medarbetarna. Chefen kan aldrig skapa vinnande team om inte alla i gruppen drar åt samma håll, säger Anette Norberg i en intervju i boken.

Kampanjen Sveriges bästa arbetsteam bygger på temat i två EU-projekt om arbetsmiljö. I september var en grupp från Prevent på Europeiska arbetsmiljöbyrån i Bilbao för att presentera kampanjresultatet.

– Den här kampanjen har fått många att reflektera över varför de funkar så bra som team och hur det hänger ihop med bra arbetsmiljö. Det väckte stort intresse på europeiska arbetsmiljöbyrån. Nu hoppas jag att många på Gilla Jobbet tar med sig fotoboken till fikarummen och låter kollegorna inspireras till att jobba med teamkänslan, säger projektledare Krister Skoglund.