Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Aktuellt

Kommunikationstävling

Hela tre bidrag från Prevent har gått till final i den jurybedömda tävlingen Publishingpriset. Bidragen är spelet Inkludo om vad man får säga och göra på jobbet, och två filmer om e-BAM. Vinnarna tillkännages i november.

Läs mer

webbinarium

Myndigheten för arbetsmiljökunskap bjuder in till kostnadsfritt webbinarium i samband med EU-kampanjen Friska arbetsplatser belastar rätt. Målet för kampanjen är att öka medvetenheten om arbetsrelaterade belastningsbesvär och att ge verktyg för ett förebyggande arbete på arbetsplatser. 

Anmäl dig här

 

 

checklista

Ta en checklista till hjälp för att undersöka arbetsmiljön, så får du veta vad ni behöver åtgärda för att arbetet ska bli säkert och trivsamt. Det finns också ett material om arbetsmiljö som passar bra att använda vid personalmöten.

Läs mer om arbetsmiljö inom vård och omsorg

Pressmeddelande

Arbetsmiljöstipendiet går i år till Agneta Strand, huvudskyddsombud på Coromant i Sandviken och Mattias Kvist, arbetsmiljötekniker och chef över lokalvård, infrastruktur och kökspersonal på Lindab Profil i Förslöv.

Till pressmeddelandet

Sveriges störstaarbetsmiljötidning
Arbetsliv

Stämmer det verkligen att man rör mindre på sig när man jobbar hemma? Det har forskare vid Göteborgs universitet försökt ta reda på genom att utveckla en mobilapp som mäter och visualiserar våra rörelser före och under pandemin.

Svårt att upptäcka mobbning på distans Bild: Istockphoto
Arbetsliv

Att upptäcka mobbning och utanförskap på jobbet när hela teamet arbetar på distans kräver en hel del av chefer. Täta avstämningar och gemensamma spelregler för videomöten är två sätt att förebygga mobbning i samband med distansarbete.