Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Aktuellt

Många yrkesgrupper riskerar att utsättas för hot och våld på jobbet. Här hittar du ett webbverktyg om hat och hot på redaktioner, poddavsnitt, en konflikttipsare, en utbildning och annat som kan hjälpa dig att förebygga hotfulla situationer.

Mer om hot och våld på jobbet

Arbetsmiljöverket ska inspektera drygt 500 arbetsplatser för målare och butikers kassapersonal. Prevent har checklistor och utbildningar för både målare och anställda inom handeln.

Arbetsmiljö för målare
Arbetsmiljö inom handeln

Vägen mot en guldbagge kan vara lång och mödosam. En bra arbetsmiljö förenklar arbetet för alla på inspelningsplatsen. Både säkerhet och trivsel behöver stå i fokus. Hos Prevent finns checklistor, webbutbildning och annat som hjälper dig på vägen.

Mer om arbetsmiljö i filmproduktion

nytt jobb

Prevent söker en utvecklingsinriktad redovisningsansvarig med bred erfarenhet inom redovisning och systemförvaltning. Vi sitter i fina lokaler vid Medborgarplatsen i Stockholm. Tjänsten är ett vikariat. Välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök

Sveriges störstaarbetsmiljötidning
Arbetsliv

Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska få en ny struktur och i slutet av januari går förslaget ut på remiss till bland annat arbetsmarknadens parter. 67 föreskrifter ska bli 14 om förslaget går igenom.

Så lyckas ni med teamarbetet Bild: Christina Drejenstam Johansen
Arbetsliv

Medarbetare i välfungerande team trivs bättre på jobbet, är mindre stressade och har lägre korttidsfrånvaro. Men för att kunna arbeta effektivt ihop krävs tydliga mål och gemensamma spelregler för samarbetet.

Nyhetsbrev från Prevent

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du inspiration om arbetsmiljö 2–3 gånger per månad.

När du väljer att prenumerera så godkänner du också att vi lagrar dina personuppgifter.
Läs vår policy kring personuppgifter.