Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Aktuellt

Guide

Arbetsmiljöverket har inspekterat privata städföretag för att att undersöka lokalvårdarnas arbetsmiljö. En slutsats är att de som upphandlar inte ställer några krav på bra arbetsförhållanden. Upphandlingsguiden hjälper dig att formulera och följa upp krav.

Till Upphandlingsguiden och Allt om städ

checklista

Prevents checklista för äldreomsorg hjälper verksamhetschefer att tillsammans med medarbetarna gå igenom arbetsmiljön steg för steg för att få kunskap om vilka områden som behöver åtgärdas för att arbetet ska bli säkrare eller mer trivsamt.

Till checklistan för äldreomsorg

Mer om arbetsmiljö inom vård och omsorg

Vibrationsskador är den vanligaste arbetssjukdomen för dem som arbetar med maskiner man håller i handen. Det kan till exempel ge vita fingrar. Hos Prevent finns vibrationsguider med goda råd om hur man minskar riskerna.

Läs mer om vibrationer

Pressmeddelande

Snart är den här, ledigheten vi har sett fram emot så länge. Men hur gör man för att varva ner inför semestern? Ann Appelberg och Johan Mellnäs på arbetsmiljöorganisationen Prevent ger sina bästa tips.

Till pressmeddelandet

Sveriges störstaarbetsmiljötidning
Arbetsliv

Nyligen utsåg Nyckeltalsinstitutet Sveriges bästa arbetsgivare. Vinnarna är företag som går i bräschen för bättre arbetsvillkor genom mindre arbetsgrupper, gott ledarskap, jämställdhet och hållbarhet.

"Det får hellre kosta lite mer. Bara det är säkert." Bild: Kerstin Hansson
Arbetsliv

Ordning och reda och god planering. Det är grunden för en säker arbetsmiljö, enligt lantbrukaren Anna Kristoffersson i skånska Veberöd. Hon trivs med friheten som jobbet innebär men baksidan är stress och svårigheter att få tag på extrapersonal.