Arbetsmiljö inom filmproduktion
Här finns sådant som kan hjälpa till att förbättra arbetsmiljön i filmbranschen. En kostnadsfri webbutbildning, en bok och ett antal verktyg och mallar. Det finns också möjlighet att beställa en företagsanpassad utbildning.
Webbutbildning
Den webbaserade utbildningen för filmbranschen ger en bra grund att stå på, och fungerar också som förberedelse inför ytterligare arbetsmiljöutbildning. Den är kostnadsfri och vänder sig i första hand till filmarbetare och personer med arbetsledande funktioner inom film, men kan även användas av andra. Det finns en allmän del (45 minuter) och en fördjupning (25 minuter).
Till webbutbildningen
Arbetsmiljö inom filmproduktion
Handboken fokuserar på hur det är möjligt att förbättra den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön.
200 kr exkl. moms
Röster från filmbranschen
Verktyg och mallar
Här finns verktyg och mallar som är till hjälp för att förbättra arbetsmiljön och säkerheten.
- Policyguide. En policy fungerar som ett ramverk för det som ska gälla på ert företag eller er produktion. Verktyget är en guide för hur ni kan göra en policy och vad ni ska tänka på. Det finns även exempel på vad en policy för arbetsmiljö, alkohol- och droger, diskriminering, inspelning och trafik kan innehålla.
- Policy för sexuella trakasserier. En hjälp för att jobba vidare med sexuella trakasserier.
- Mall för allmän checklista och åtgärdsplan för inspelningsplats. Mallen är ett hjälpmedel vid riskbedömning, som görs för att förebygga risker i arbetsmiljön.Till denna mall finns ett ifyllt exempel, så du kan se hur de kan användas. Mallen finns också på engelska och heter General Checklist and Action Plan for Filming Location
- Fakta om skyddsombud och deras roll.
- Uppgiftsfördelning och ett exempel.
- Riskbedömning och handlingsplan. Checklista. Finns också på engelska: Risk assessment and action plan.
- Sammanställning av riskbedömning. När en riskbedömning gjorts är det viktigt att information om risker och åtgärder delges teamet. Detta dokument sammanfattar det ni kommit fram till i checklistan.
- Att filma på och vid vatten. Tips och råd plus en liten checklista
- Att filma på och vid väg. Tips och råd plusen liten checklista.
- Att filma under pågående verksamhet. Generell guide.
- Att filma på is. Tips och råd.
- Checklista för stunt. Vad är viktigt att tänka på?
- Förslag arbetsbeskrivningar. Efter önskemål har vi skrivit förslag till arbetsbeskrivningar för olika roller i filmarbetet.
- Mall för utvärderingsenkät. Efter avslutad produktion är det viktigt att samla in uppfattningar om vad som gjorts, vad som har fungerat bra och mindre bra i syfte att förbättra framtida produktioner.
- Om olyckan är framme. Allmänna förhållningssätt och råd.
- Tillbuds- och riskobservationsrapport
- Utredning av arbetsskada och allvarligt tillbud