Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Säkert skogsarbete – ny utbildningssatsning

Det sker över 100 olycksfall i skogsbruket varje år. Samtidigt kan det vara svårt att se riskerna när man arbetar i skogen. Webbutbildningen Säkert skogsarbete ger dig och dina medarbetare kunskap om hur man kapar riskerna och skapar en säkrare arbetsplats.

Läs mer och registrera dig

Säkert skogsarbete består också av en mobilapp för riskbedömning och en bilderbok om hur man jobbar säkert i skogen. Allt är kostnadsfritt! Utbildningssatsningen ska öka kunskaperna om arbetsmiljöarbete och ge stöd i vardagen. Säkert skogsarbete är framtaget tillsammans med SLA och GS-facket.

Webbutbildning Säkert skogsarbete

Gå Prevents webbutbildning och få verktyg för en säkrare arbetsplats i skogen. Utbildningen innehåller fakta, övningar, filmade intervjuer med skogsföretag i hela landet som berättar hur de arbetar med arbetsmiljön och säkerheten. Den vänder sig till anställda, chefer och skyddsombud och är helt kostnadsfri.

Läs mer och registrera dig!

App för riskbedömning

En trakt är inte den andra lik. Nu finns en riskdömningsapp för dig som ska ut på nytt uppdrag i skogen. Appen innehåller en checklista som är ett stöd i att upptäcka risker innan du påbörjar ett arbete på en ny trakt.

Ladda ner i Appstore 
Ladda ner i Google Play

Läs mer om mobilappen

Bilderboken Jobba säkert i skogen

Ska du introducera nya medarbetare som inte har svenska som modersmål? Boken "Jobba säkert i skogen" innehåller bilder som visar hur man kan jobba i skogen för att må bra och inte skadas. Boken är liten och ryms i fickan, den finns också som pdf och e-bok. Den tryckta boken är kostnadsfri. Du betalar bara frakten.

Beställ den tryckta boken

Ladda ner e-boken

Ladda ner pdf