Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Inspirerande utbildning om härdplaster

Nagelteknolog i arbete

För att arbeta med härdplaster behöver man enligt reglerna först gå en utbildning om riskerna och hur man kan skydda sig. Caroline Wirström var lyrisk när hon gått utbildningen i Prevents regi.

Härdplaster finns ibland annat i lack och lim. Innan de härdats, när de värms upp eller när de hanteras som avfall lösgörs ämnen som kan vara farliga för hälsan. För att undvika hälsorisker måste yrkesgrupper som kommer i kontakt med härdplaster genomgå en utbildning. Det gäller till exempel bilplåtslagare, tandläkare, nagelteknologer, fransstylister och elektronikmontörer.

Efter att ha letat efter en bra utbildning i härdplaster valde Caroline Wirström på Nail Academy i Stockholm att utbilda sig till handledare genom Prevent.

– Det var en jättebra utbildning med otroligt kunniga, pedagogiska och trevliga lärare. Att få ämnet arbetsmiljö så inspirerande är en konst, säger Caroline Wirström.

Kunskaperna hon fick genom utbildningen kommer hon att använda när hon som handledare lär ut hur man arbetar säkert med härdplaster.

– Vi fick med oss bra utbildningsmaterial och ett intyg att använda till våra egna elever. Jag kan varmt rekommendera Prevent till alla som vill gå en riktigt bra handledarutbildning, säger Caroline Wirström.