Mer

269 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Robotar snart verklighet i servicesektorn

2018-01-17

Robotar som kan ersätta personal på flygplatser, hotell och livsmedelsbutiker är snart verklighet. Teknikföretaget LG presenterade nyligen ett antal sådana servicerobotar.

Jämställdhetsmyndighet ska arbeta mot sexuella trakasserier

2018-01-12

I dag fredag invigs den nya Jämställdhetsmyndigheten som är placerad i Göteborg. Myndigheten ska bland annat sprida kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet.

Arbetslivs mest lästa artiklar

2018-01-09

Tipsinriktade artiklar står högt i kurs hos Arbetslivs läsare. Den mest lästa artikeln förra året handlar om hur man hjälper en kollega som går igenom en kris. Om du har missat någon av våra mest uppskattade artiklar kommer här en försenad julklapp.

Full rulle i pappersfabriken

2017-12-19

På Hedlunds i Göteborg är det jul året runt. De är specialiserade på att mata ut tomtar, granar och snöflingor ur sina tryckpressar. Varje år produceras här 40 miljoner meter julklappspapper. 

Uppgörelsen om pensionerna klar

2017-12-14

Under torsdagen presenterade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) en uppgörelse mellan de sex partier som ingår i den så kallade pensionsgruppen. Uppgörelsen innebär bland annat höjd pensionsålder.

"Vissa dagar låtsas man att man inte hör"

2017-12-13

Kvinnor i restaurangbranschen måste våga säga ifrån när de utsätts för sexuella trakasserier, annars går det inte att ändra på den machokultur som genomsyrar många arbetsplatser. Det anser Jaqueline "Jackie" Lenander, 29 år, som jobbar som kock i Malmö.

”Metoo är en väckarklocka för arbetslivet"

2017-12-08

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har kallat Metoo-kampanjen ett efterlängtat kvinnovrål. Under fredagen träffade hon och jämställdhetsminister Åsa Regnér arbetsmarknadens parter för att diskutera vad som kan göras för att förebygga sexuella trakasserier i arbetslivet.

Så förändras jobben med ökad e-handel

2017-12-06

Vi handlar allt mer på nätet, vilket har förändrat arbetsmiljön i handeln. Små butiker som är paketombud har fått nya arbetsvillkor och utanför städerna brer varulagren ut sig.

Hur kan man tycka att arbetsmiljö är tråkigt?

2017-12-05

Kommentarer: 2

Jobbet vanligaste platsen för hot och våld

2017-12-01

Det sker mer hot och våld på jobbet än det gör på gatan eller i hemmet. Värst drabbad är vård och omsorg. Andra utsatta branscher är handel, transport och utbildning. Men det går att jobba förebyggande. Enligt kriminologen Sofia Wikman sker inte lika många incidenter på arbetsplatser med rimlig arbetsbelastning och god trivsel.

App ska motverka härskartekniker

2017-11-28

Forum för genusvetenskap på Mittuniversitetet har tagit fram en app som ska motverka härskartekniker och sexuella trakasserier på jobbet. En prototyp av appen testas just nu och tanken är att den ska lanseras i början av 2018.

Hälften av svenskarna läser jobbmejl på semestern

2017-11-24

Fler och fler har tillgång till internet på jobbet, men det är stora skillnader mellan hur ofta olika yrkesgrupper använder det, enligt en ny kartläggning. Förvånande nog är det de yngsta i arbetslivet som använder internet på jobbet minst.