Mer

279 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Rekordår för sommarjobb

2018-02-23

Arbetsmarknaden är fortsatt stark och det märks bland annat när det gäller sommarjobben där många lediga platser nu anmäls till Arbetsförmedlingen. Störst efterfrågan på arbetskraft är det inom vård- och omsorg.

"Allt handlar om hur vi bemöter varandra"

2018-02-16

För kommunikationsskolan Berghs i Stockholm ledde höstens Metoo-upprop direkt till åtgärder. Trakasserier och sanktioner fick tydligare definitioner och snart finns även ett socialt kontrakt om bemötande på plats.

Så många utsattes för sexuella trakasserier förra året

2018-02-12

Sex procent av de anställda i Sverige utsattes för sexuella trakasserier förra året, enligt en undersökning som Arbetsliv gjort. Av dessa uppger hälften att nedvärderande uttryck kopplat till kön förekommer på arbetsplatsen.

Så beskriver vi oss själva på jobbet

2018-02-09

Brukar du i jobbsammanhang beskriva dig som specialiserad och erfaren? Då är du inte ensam. Det är nämligen två av de vanligaste orden som svenskar använder för att beskriva sig själva på Linkedin.

Få anmäler arbetsskador inom hotell- och restaurang

2018-02-07

Under februari kommer Arbetsmiljöverket att inspektera 650 arbetsplatser inom hotell- och restaurangbranschen. Syftet med inspektionen är att undersöka om företagen har ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Fjällets vaktmästare

2018-02-05

Spränga laviner och ta hand om skadade skidåkare. Det är några uppgifter som ingår i säsongsjobbet som skidpatrullör i fjällen. Arbetsliv fick följa med ut i backen en helt vanlig januaridag på Åreskutan.  

Vår längtan efter stora kök

2018-02-06

Nytt verktyg för att förebygga sexuella trakasserier

2018-01-31

Make Equal Analytics är ett enkätverktyg som kan användas för att undersöka om det förekommer sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utifrån resultatet får användaren förslag på åtgärder.

Judo på jobbet ska minska fallolyckor

2018-01-29

Svenska Judoförbundet ska hjälpa arbetsplatserna att förebygga fallolyckor. Bakom initiativet står AFA Försäkring. Att ramla på jobbet är den vanligaste typen av arbetsolycksfall och många skadas allvarligt.

Allt fler tjänstemän vobbar

2018-01-26

Fyra av tio privatanställda vobbar ofta eller alltid när de är hemma med sjukt barn, enligt en rapport från fackförbundet Unionen. Det är en ökning med 10 procentenheter på tre år.

Robotar snart verklighet i servicesektorn

2018-01-17

Robotar som kan ersätta personal på flygplatser, hotell och livsmedelsbutiker är snart verklighet. Teknikföretaget LG presenterade nyligen ett antal sådana servicerobotar.

Jämställdhetsmyndighet ska arbeta mot sexuella trakasserier

2018-01-12

I dag fredag invigs den nya Jämställdhetsmyndigheten som är placerad i Göteborg. Myndigheten ska bland annat sprida kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet.

Webbfråga

Hur överlever du vintern?

  • Gör kul saker efter jobbet 8%  
  • Tränar 25%  
  • Kurar i soffan 33%  
  • Är ute mycket för att få ljus 23%  
  • Reser bort 10%  
Totalt antalet röster: 111