Publicerad 11 september 2006

Fokusperioder och friskvårdsinspiratörer lyfter byggföretag

Fokusperioder och friskvårdsinspiratörer lyfter byggföretag

NCC sänker sjuktalen samt halverar arbetsplatsolyckorna genom att satsa på hälsofrämjande aktiviteter.

Företaget jobbar med så kallade fokusperioder för att nå resultat. Den första av fyra drog igång i våras och handlade om ordning och skyddsregler. Fokusperioderna belyser aktuella områden på ett nytt sätt med delvis nya strategier. I början av oktober startar nästa period som inriktar sig på kost och stress.

- En person som äter pannbiff halv nio och sedan äter nästa mål mat på kvällen orkar inte jobba koncentrerat en hel dag. Speciellt inte i kombination med dålig kondition. Det leder till trötthet och ouppmärksamhet, något som i sin tur är orsak till olyckor, säger Jeanette Juhnestam, hälsopedagog på NCC.

Men nu ska de anställda få hjälp att bryta gamla mönster. Precis som vid den första fokusperioden förankras ämnet med ett brev från vd och regionchef. I det här fallet följs det av föreläsningar.

- Vi vill att de anställda ska inspireras och förändra något litet. De kanske börjar ta med ett enkelt mellanmål. Det kan vara ett par äpplen som de kan äta på eftermiddagen, säger Jeanette Juhnestam.

För att förankra idéerna och få igång friskvårdsaktiviteter har NCC 130 friskvårdsinspiratörer spridda i organisationen. Det kan vara vem som helst som är intresserad av friskvård till exempel snickare, platschef eller sekreterare. Varje vecka har de möjlighet att jobba ett par timmar med att ta fram friskvårdsaktiviteter på arbetstid.

Och det ordnas en hel del aktiviteter ute i landet. Det är allt från yogakurser och föreläsningar om kost till praktiska matlagningskurser. De tar också tag i centrala aktiviteter som stegräkningstävlingar så att det blir engagemang lokalt.

- Våra friskvårdsinspiratörer är riktiga guldkorn. Deras arbete underlättas också av att de kollar sina aktiviteter mot en friskvårdssamordnare i varje region. På så sätt kan vi snabbt avgöra om det är ett bra projekt att lägga pengarna på, säger Jeanette Juhnestam.

Företaget har relativt låg sjukfrånvaro och Jeanette Juhnestam vill betona det friska i stället för det sjuka.
- 96 procent av våra anställda går till jobbet varje dag. Orkar de lite mer så kan det ge en jätteeffekt för företaget, säger Jeanette Juhnestam,.

Fyra fokusområden

NCC kommer att satsa på fyra fokusområden: ordning och skyddsregler, kost och stress, fallrisker samt belastningsskador. Varje period sträcker sig två månader.

Sofia Thorsson

Taggar: