Publicerad 13 juli 2017

Inflytande på jobbet minskar risken för hjärtsjukdom

Hälsa

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor i Sverige. Nu visar en ny studie att kvinnliga sjuksköterskor som har lågt inflytande på jobbet löper en ökad risk att drabbas av hjärtsjukdom.

Kvinnliga sjuksköterskor som har fysiskt ansträngande jobb löper ökad risk att drabbas av hjärtsjukdom enlig en dansk studie som omfattar totalt 12 000 kvinnliga sjuksköterskor i åldrarna 45 till 64 år.
Att vara fysiskt aktiv på fritiden minskar risken för hjärtsjukdom. Även graden av inflytande på jobbet minskar risken. Med inflytande menas i detta fall möjligheten att själv planera sitt dagliga jobb så att det går att ta paus och fördela de tunga arbetsmomenten över arbetsdagen.

– Detta visar att man kan uppnå en förebyggande effekt genom att göra förbättringar i den psykosociala arbetsmiljön, säger forskaren Karen Allesoe, i en kommentar.

Sedan tidigare finns en belgisk studie som visar att bra socialt stöd från kollegor och chefer minskar risken för män med fysiskt hårda jobb att drabbas av hjärtsjukdom.

Ladda ner studien: "Does influence at work modify the relation between high occupational physical activity and risk of heart disease in women"

Marianne Zetterblom Marianne Zetterblom Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom Marianne Zetterblom Chefredaktör 08-402 02 52

Taggar: Livsstil

  • theresa
  • / 07:44, 22 juli 2017
  • /

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Skriv din kommentar

Kommentarer är tillåtna till 2018-01-13
Regler för kommentarer

Webbfråga

Hur gör du med mejlen på semestern?

 • Kollar inte mejl 55%  
 • Tittar ibland 34%  
 • Smygmejlar 5%  
 • Mejlar som vanligt 5%  
 • Har inte mejl i jobbet 1%  
Totalt antalet röster: 111