Så kan det gå

Här är exempel på hur det gick när några företag upphandlade städtjänster utan att i förväg utvärdera städföretagen och utan att ställa tillräckliga krav på städningen.

Konsultföretaget

En nystartat konsultföretag anlitade en städfirma som råkade finnas i närheten och som gav ett bra pris. I början var man nöjda men efter några månader försämrades städningen. Det kom hela tiden nya städare. Personalen på konsultföretaget började dessutom misstänka att saker försvann från kontoret. VD:n för bolaget försökte säga upp avtalet med städfirman men blev då utsatt för hot.

Livsmedelsbutiken

En livsmedelsbutik anlitade en ny och billig entreprenör. Städningen gick snabbt, kanske för snabbt eftersom det inte blev riktigt rent. Det här ledde till att butikens kunder började uppleva butiken som ofräsch och det påverkade försäljningen. Omsättningen gick ned med ganska många procent, men ökade som tur var igen när man bytte städfirma.

Kontoret

Ett företag hade ett exklusivt parkettgolv. Efter ett halvt års städning med fel städmetoder (för mycket vatten på golvet) var golvet tyvärr helt förstört. Man var tvungen att byta ut det till en hög kostnad.