Du som är städare

Här har vi samlat information som vi hoppas att du kan ha nytta av. Här finns information både för dig som arbetat länge och för dig som är ny som städare.

Städare är också människor

Det är ju självklart. Men det verkar inte vara det för alla. Se våra serieteckningar. Gillar du någon? Skriv ut den. Kanske kan den passa som väggprydnad på något lämpligt ställe?

Moderna städmetoder

Skurhink och trasa används knappast längre vid professionell städning. Nu handlar det om moppar i moderna material, om maskiner som gör en del av jobbet och om moppskaft som är ergonomiska och som lätt kan anpassas efter användare och arbetsuppgift.

Kontrollera hur moderna dina städmetoder är

Bra arbetsteknik

Städning är ett hantverk och som med alla hantverk gäller det att ha rätt teknik. Bra arbetsteknik sparar kroppen samtidigt som städningen blir effektiv. Se videoklippen som visar hur smidigt och effektivt städning kan utföras.

Ny på jobbet

Det man lär sig när man börjar jobba, är det som fastnar bäst. Så det gäller att lära rätt från början. En bra introduktion i arbetet är viktigt.

Om jag får ont

Det är inte ovanligt att städare får ont. Ofta kommer värken efter jobbet. Här får du råd om vad du kan göra för att det onda inte ska bli värre. Det handlar både om dig, hur du arbetar och vilka städmetoder du använder.

Eksem bland städare

Eksem är vanligt bland städare. Eksem beror ofta på våtarbete. Här får du veta mer om
hur vanligt det är och få tips om hur risken för eksem kan minskas.