Tips och råd

72 artiklar

Här samlar vi tips och råd om arbetsmiljöarbete.

Så gör du yoga på jobbet

2016-08-26

Pausa med fem minuters kontorsyoga om dagen. Med enkla övningar mjukas kroppen upp direkt vid skrivbordet.

Maxa minnesanteckningarna

2016-08-09

Många har nog upplevt hur snabbt nedtecknade anteckningar från jobbmöten blivit svårtolkade kråkfötter. Och hur svårt det kan vara att sålla. Men med smart teknik går det betydligt lättare.

Så kan du jobba hållbart

2016-07-05

Jobba hållbart – hur gör man det? Här berättar fyra företag hur de tar in frågor som till exempel miljö, mångfald och socialt ansvar i sin verksamhetsveckling.

Unna dig en semester utan stress

2016-05-31

Semestern ska vara en tid för återhämtning och nedvarvning. Men det är inte alltid lätt att få till den där lugna, aktiva och sköna ledigheten som man längtat efter. Här är några tips på hur du undviker stress i semestertider.

Sömnen påverkas av jobbresor

2016-05-25

Sover du dåligt när du sover borta? Ny forskning visar att det beror på att en del av din hjärna håller vakt i nya miljöer. Med hjälp av enkla rutiner kan du sova bättre.

Låt inte andras känslor styra ditt jobb

2016-05-04

Att vara lyhörd är en värdefull förmåga. Men den kan också vålla skada. Många människor som är bra på att lyssna och ta in känslostämningar mår dåligt när andra tar för sig eller inte visar hänsyn. Men det finns sätt att skydda sig.

Kommentarer: 1

Tips för att må bättre på jobbet

2016-05-03

Välbefinnande på jobbet är bra för både individen och arbetsplatsen visar forskning. Det är dags att lyfta fram betydelsen av sådant som gör att medarbetarna trivs och är nöjda, anser fackförbundet Jusek som nyligen undersökt hur deras medlemmar trivs på jobbet.

Så behåller du goda träningsvanor

2016-04-15

Både kropp och själ mår bra av fysisk aktivitet. Ny forskning visar hur man hittar motivation för att komma igång att träna – utan att ge upp.

Så kan stölder på jobbet minskas

2016-04-11

Att stjäla eller begå brott i tjänsten leder nästan alltid till avsked. Trots det stjäls det för miljarder varje år på svenska arbetsplatser. Ny forskning visar att det finns psykologiska förklaringar till stöld på jobbet.

Möblera bort stressen

2016-04-06

Ta hjälp av forskarnas kunskaper om hjärnan innan du gör om inredningen på kontoret. Katarina Gospic, hjärnforskare, och författare, förklarar hur du kan få till en bra arbetsmiljö genom att se över ljud, ljus, färg och växter.

Sju tips för att stå och jobba

2016-03-30

Våra kroppar är byggda för rörelse. Visst är vi svenskar väldigt duktiga på att motionera, men dessvärre sitter vi sannolikt mest i hela världen. Det ökar risken för våra vanligaste folksjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, cancer och depression. Varje timmes sittande framför skärmen förkortar livet.

Kommentarer: 3

Få bättre medarbetarsamtal

2016-03-29

Just nu genomför många företag och organisationer medarbetarsamtal. Men hur gör man egentligen för att få ut mesta möjliga av samtalen och hur kan man variera så att de inte bara går på rutin? Fyra företag ger sina bästa tips. 

Webbfråga

Är det ok att rekrytera anställdas släktingar?

  • Ja, om de passar för jobbet. 54%  
  • Tveksamt, rekrytering ska vara bred. 29%  
  • Nej, aldrig! 17%  
Totalt antalet röster: 212