Tips och råd

77 artiklar

Här samlar vi tips och råd om arbetsmiljöarbete.

Så bytte vi karriär mitt i livet

2016-10-24

Har du någon gång funderat på att säga upp dig och göra något helt annat? Satsa på en helt ny karriär? Här berättar fyra personer som vågat ta steget.

Dags att se över den digitala arbetsmiljön?

2016-10-24

Brottas du också med IT-system som inte gör som du vill? Stress på grund av digitalt strul är ett vanligt arbetsmiljöproblem. Här är åtta tips på hur du genomför en IT-skyddsrond. 

Så gjorde vi med nya föreskrifterna

2016-10-21

Under våren började Arbetsmiljöverkets nya regler för organisatorisk och social arbetsmiljö att gälla. Hur fungerar tillämpningen på arbetsplatserna. Fyra företag delar med sig av sina erfarenheter.

Så kan du förebygga och lindra handeksem

2016-10-13

Klåda, rodnad och sprickor på händerna. Handeksem försämrar livskvaliteten avsevärt och kan påverka både sömn, humör och sociala aktiviteter. Ungefär tio procent av befolkningen är drabbad. 

Så blir du en god kollega

2016-08-31

Visa intresse för din kollegas arbetsuppgifter och sluta prata om kollegor när de inte är i rummet. Det är två av totalt nio tips om hur man blir en god kollega som det danska månadsmagasinet Samvirke listat.

Så gör du yoga på jobbet

2016-08-26

Pausa med fem minuters kontorsyoga om dagen. Med enkla övningar mjukas kroppen upp direkt vid skrivbordet.

Maxa minnesanteckningarna

2016-08-09

Många har nog upplevt hur snabbt nedtecknade anteckningar från jobbmöten blivit svårtolkade kråkfötter. Och hur svårt det kan vara att sålla. Men med smart teknik går det betydligt lättare.

Så kan du jobba hållbart

2016-07-05

Jobba hållbart – hur gör man det? Här berättar fyra företag hur de tar in frågor som till exempel miljö, mångfald och socialt ansvar i sin verksamhetsveckling.

Unna dig en semester utan stress

2016-05-31

Semestern ska vara en tid för återhämtning och nedvarvning. Men det är inte alltid lätt att få till den där lugna, aktiva och sköna ledigheten som man längtat efter. Här är några tips på hur du undviker stress i semestertider.

Sömnen påverkas av jobbresor

2016-05-25

Sover du dåligt när du sover borta? Ny forskning visar att det beror på att en del av din hjärna håller vakt i nya miljöer. Med hjälp av enkla rutiner kan du sova bättre.

Låt inte andras känslor styra ditt jobb

2016-05-04

Att vara lyhörd är en värdefull förmåga. Men den kan också vålla skada. Många människor som är bra på att lyssna och ta in känslostämningar mår dåligt när andra tar för sig eller inte visar hänsyn. Men det finns sätt att skydda sig.

Kommentarer: 1

Tips för att må bättre på jobbet

2016-05-03

Välbefinnande på jobbet är bra för både individen och arbetsplatsen visar forskning. Det är dags att lyfta fram betydelsen av sådant som gör att medarbetarna trivs och är nöjda, anser fackförbundet Jusek som nyligen undersökt hur deras medlemmar trivs på jobbet.

Webbfråga

Hillary Clinton raderade tusentals mejl. Är du stressad av din e-post?

  • Ja, hela tiden 21%  
  • Ibland 45%  
  • Nej 28%  
  • Varför då? 6%  
Totalt antalet röster: 82