Mer

166 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Tur och retur Eskilstuna

2016-10-20

I ett industriområde bredvid en återvinningscentral strax utanför Eskilstuna ligger ReTuna, Sveriges första återbruksgalleria. Gallerian öppnade samtidigt som mastodontgallerian Mall of Scandinavia i Stockholm men har en helt annan inriktning. Genom renovering, reparation och kreativt återbruk får de inlämnade
sakerna nytt liv och kan säljas vidare.

Lärare behöver mer kunskap om stökiga barn

2016-10-17

Arbetssituationen för lärare har blivit tuffare. Redan under grundutbildningen skulle blivande lärare behöva utbildning i hur man hanterar utåtagerande barn, anser Per Rabitsch på Lärarnas Riksförbund.

Mejlen regerar

2016-10-14

Trots många nya kommunikationssätt som chatt och sociala medier lägger kontorsanställda i Sverige en stor del av sin tid på att läsa mejl. Vissa ägnar så mycket som sex timmar av sin arbetsdag åt mejlkorgen.

Objektiv rekrytering med artificiell intelligens

2016-10-12

Ett verktyg som bygger på artificiell intelligens ska hjälpa företag och organisationer att rekrytera mer jämställt. Men fortfarande spelar informella nätverk en stor roll i anställningsprocessen.

Ökad e-handel förändrar butiksjobb

2016-10-11

I dag gör vi 7 procent av våra inköp över nätet, en siffra som enligt Handels kan vara hela 30 procent om tio år. Det kan på sikt leda till mer monotona arbetsuppgifterna för handelsanställda.

De prisas för sitt arbetsmiljöarbete

2016-10-07

Ett huvudskyddsombud i möbelbranschen och en produktionsledare i livsmedelsbranschen. Det är vinnarna av Prevents arbetsmiljöstipendium 2016.

Tipstjänst ska stoppa oseriösa byggföretag

2016-10-04

Fusk med arbetsgivaravgifter, svartarbete, mutor, bedrägerier och även brott mot arbetsmiljöreglerna. Sådant kan anmälas på webbplatsen Fair Play Bygg. Fack och arbetsgivare står gemensamt bakom satsningen.

Sjukskrivna vill tillbaka till samma arbetsgivare

2016-10-03

De flesta tjänstemän som är sjukskrivna vill tillbaka till samma arbetsgivare efter sin sjukskrivning och för de flesta blir det också så. Men det finns faktorer som bidar till att några har svårt att ta sig tillbaka. Det visar en rapport från fackförbundet TCO.

EU-kampanj granskar skobranschen

2016-09-29

Långa arbetsdagar, låga löner och en hälsofarlig arbetsmiljö är vardag för hundratusentals arbetare i skoindustrin. Den EU-finansierade kampanjen Change Your Shoes försöker öka medvetenheten om arbetsvillkoren.

Ljusare tider för tekoindustrin

2016-09-28

I utkanten av Östersund ligger Sveriges enda klädfabrik som har behållit hela sin produktion i landet. Här har man sytt egenspunnen ullfrotté sedan starten 1972 och är helt på det klara med att det är medarbetarna som gör Woolpower till det framgångsrika företag det är. 

Hot påverkar privatlivet

2016-09-28

Anställda på myndigheter som utsätts för hot på jobbet undviker inte att fatta obekväma beslut. Däremot påverkas privatlivet negativt. Det visar en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå.

Flexibelt jobb motverkar deltidsfällan

2016-09-20

Flexibla arbetstider är en populär jobbförmån bland unga akademiker enligt flera undersökningar. För småbarnsföräldrar kan det vara ett sätt att slippa gå ner i arbetstid.