Mer

231 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Små knep gör stor skillnad

2017-07-10

Anna Ekman gillar att jobba som målare. Men jobbet innebär också att hantera kemikalier, lyfta tungt och jobba länge i samma arbetsställning. Som skyddsombud vill hon få fler att förstå att arbetsmiljön faktiskt spelar roll.

Svettigt jobba i Foodtruck på sommaren

2017-07-06

Det kan bli rejält varmt när man står och steker hamburgare i en foodtruck, inte minst på sommaren. Men för Richard Hamberg, truckchef på Gnarly Burger, hör det till i krogbranschen att man ska stå och slava i köket samtidigt som man har kul.

Allt fler jobb görs av robotar

2017-07-04

Fysiska robotar och programvaror tar över allt fler arbetsuppgifter. Det visar en undersökning från fackförbundet Unionen. Sex av tio av Unionens klubbar uppger att arbetsuppgifter som tidigare utfördes av människor har automatiserats de senaste fem åren.

Så klarar du värmen på jobbet

2017-06-29

Det är många som lider av värmen på jobbet när det är högsommar. Men det finns ingen maxgräns för hur varmt det får vara på en arbetsplats. Därför gäller det att skydda sig, till exempel genom att arbeta lite annorlunda.

Bra kollegor viktigast när unga väljer jobb

2017-06-28

Bra kollegor och ett gott ledarskap är de faktorer som rankas högst när nyutexaminerade studenter ska välja arbetsgivare. Lön kommer först som nummer tio på listan. Det visar en undersökning från fackförbundet Jusek.

Kontor i ur och skur

2017-06-19

I det gamla regementsområdet i Växjö har fastighetsbolaget Castellum sedan ett år tillbaka ett utomhuskontor. Bättre hälsa och produktivitet är två vinster med att jobba utomhus, anser initiativtagaren Jenny Rungegård.

Även lindriga elolyckor ger bestående men

2017-06-07

Även lindriga elolyckor kan ge nervskador som visar sig senare i livet. Efter elolycksfall är det viktigt att bli noggrant undersökt i sjukvården, konstaterar Lars Jansson, inspektör på Elsäkerhetsverket.

Ny granskning av bemanningsbranschen

2017-06-05

Korta anställningar och anställningar på olycksdrabbade arbetsplatser kan göra att bemanningsbranschen är mer utsatt för olyckor än andra branscher. En granskning som Arbetsmiljöverket gjort visar att det finns brister i bemanningsanställdas arbetsmiljö. Men branschorganistaionen Bemanningsföretagen är kritiska till granskningen.

"Chefen lärde mig ta paus"

2017-05-31

Livsviktiga beslut mitt i kaoset

2017-06-02

Hur förbereder man sitt företag inför en kris, när man omöjligen vet vilket scenario man kommer att ställas inför och när? Och hur ska man ta hand om sina medarbetare när krisen väl är ett faktum?

På spaning efter framtidens arbetsmiljö

2017-05-31

Hur kommer robotiseringen och den digitala revolutionen påverka våra jobb? Arbetsliv har med hjälp av Sveriges vassaste experter på området listat nio faktorer som kan få betydelse för framtidens arbetsmiljö och arbetsmarknad. 

Krav från kunder får företag att flytta hem

2017-05-29

Allt fler svenska tillverkningsföretag väljer att flytta tillbaka till Sverige. Att förlägga sin produktion till ett låglöneland på andra sidan jorden blir inte alltid så lönsamt som man trott. Dessutom ställer många kunder krav på att underleverantörer har en god arbetsmiljö.

Webbfråga

Hur gör du med mejlen på semestern?

  • Kollar inte mejl 53%  
  • Tittar ibland 35%  
  • Smygmejlar 4%  
  • Mejlar som vanligt 7%  
  • Har inte mejl i jobbet 1%  
Totalt antalet röster: 117