Mer

249 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Brännskador vanligaste olyckan i restaurangbranschen

2017-10-23

Den vanligaste arbetsolyckan inom handel och restaurang är ett fall eller en brännskada. Och även om sjukskrivningarna är färre där än i andra branscher så ökar de psykiska diagnoserna.

Unga företagare vill få oss att må bättre på jobbet

2017-10-19

Fyra 19-åriga företagare i Leksand har utvecklat en app som ska förenkla arbetet med den sociala och organisatoriska arbetsmiljön. Dålig arbetsmiljö på ett sommarjobb i gymnasiet ledde till att de fick idén.

Allt fler äldre jobbar kvar

2017-10-11

Tre av fyra män i åldrarna 60–64 år är kvar i arbetslivet. Det är en ökning med 20 procentenheter sedan slutet av 1990-talet, enligt en ny studie. Bättre hälsa hos äldre är en förklaring till ökningen.

Kommentarer: 1

Hot och våld allt vanligare på bibliotek

2017-10-02

Personal som misshandlas av besökare eller som hotas när de inte beställer "rätt" böcker. En ny rapport om arbetsmiljön på bibliotek visar att hot och våld blivit ett allt vanligare inslag i vardagen.

Hotade kulturarbetare får hjälp

2017-09-26

Nu finns en digital lathund som konstnärer och författare kan använda sig av om de blir utsatta för hot, våld eller trakasserier. Den innehåller konkreta råd från allt hur man samlar bevis till när det är dags att polisanmäla.

Så ska den nya arbetsmiljömyndigheten jobba

2017-09-20

Det har länge saknats en organisation för att utvärdera och vägleda arbetsmiljöpolitiken så att den blir mer effektiv. Den funktionen får nu den nya arbetsmiljömyndigheten i Gävle, som också blir ett nav för att samla in, sammanställa och förmedla kunskap och verktyg i arbetsmiljöarbetet.

Ny arbetsmiljömyndighet öppnar i vår

2017-09-07

I juni nästa år startar en ny myndighet för arbetsmiljöfrågor. Den nya myndigheten som är placerad i Gävle ska bland annat ansvara för att sprida forskning om arbetsmiljö och följa upp och utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

Var tredje är oinspirerad på jobbet

2017-09-07

Fler svenskar än någonsin vill byta jobb, enligt en ny undersökning. Var tredje person i medelåldern känner sig oinspirerade på jobbet.

Jag skulle bli en digital eremit

2017-09-06

Kommentarer: 1

Öppet klimat ger färre konflikter

2017-09-22

Konflikter på jobbet som inte fångas upp i tid kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten. Ofta hänger de ihop med brister i arbetets organisation. För att undvika arbetsplatskonflikter krävs ett öppet klimat och forum där man kan diskutera och lösa de problem som uppstår.

Se vardagen med nya ögon

2017-09-06

När man kommer hem  från semestern brukar man se bostaden med helt nya ögon: här saknas det verkligen en blomma! Vad den här gamla byrån ser omodern ut! Vad lite vi har på väggarna! På samma sätt kan man passa på att se på vardagen och jobbet: varför gör jag alltid på det här krångliga sättet? Det måste jag ändra på!

Hotade journalister ska få stöd

2017-09-05

En kunskapsbank med tidigare erfarenheter och en telefonjour för snabba råd – det är två åtgärder som regeringen föreslår för att förbättra arbetsmiljön för journalister, som i allt större omfattning utsätts för hot.

Webbfråga

Det börjar bli mörkt- hur får du ljus?

  • Tänder alla lampor 31%  
  • Tar en promenad på lunchen 46%  
  • Går på ljusterapi 0%  
  • Inget särskilt 23%  
Totalt antalet röster: 81