Mer

138 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Sommarjobb med extra allt

2016-07-05

IT-företag testar digital detox

2016-07-01

IT-företaget Crossnet i Stockholm har testat att ha teknikfria möten samt speciella timmar varje dag när mobilerna och mejlen stängs av. Som en följd har medvetenheten ökat på företaget om hur mejl och pushnotiser påverkar förmågan att fokusera.

Företagen vill ha mer stöd kring stress

2016-06-20

Endast hälften av cheferna och skyddsombuden i den privata sektorn anser sig ha metoder för att hantera sociala och organisatoriska frågor så som stress och arbetsbelastning. Det framgår av en undersökning som arbetsmiljöorganisationen Prevent gjort.

Årets skyddsombud gillar lagarbete

2016-06-15

Ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete kräver en väl fungerande samverkan mellan arbetsgivare och skyddsombud. Men hur gör man för att det löpande arbetet ska fungera? Jenny Westerberg på Falbygdens ost menar att det viktigaste är att båda parterna är öppna och inser vikten av att bolla idéer med varandra istället för att hamna i ständiga konflikter.

Arbetsmiljötänk bakom prisat intranät

2016-06-14

Intranätet ska vara ett ställe som man vill befinna sig på. Ett verktyg som underlättar vardagsarbetet och kommunikationen, och som dessutom stärker företagets kultur. Det är grundtankarna bakom Svenska Spels digitala arbetsplats. Nyligen utsågs den till Nordens bästa.

Asperger en tillgång på jobbet

2016-06-10

Jonas Johansson levde ovetandes om sin Asperger. Först när han var 38 år ramlade polletten ner och han fick en förklaring till de svårigheter han tidigare haft. Till skillnad från många andra med samma neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har han i dag en anställning och en införstådd chef.

Sjukskrivningarna ökar kraftigt

2016-06-09

Antalet olycksfall som leder till kortare sjukskrivning har ökat stadigt de senaste fem åren. Däremot har den tidigare ökningen av andelen allvarliga olycksfall stannat av. Samtidigt ökar de långa sjukskrivningarna kraftigt. Det visar AFA Försäkrings arbetsskaderapport för 2016.

Uttalsträning hjälper nya svenskar på jobbet

2016-06-08

Alla som lär sig svenska borde få träna uttal och kommunikation. Brister i uttalet är ett onödigt hinder i arbetslivet för personer med utländsk bakgrund Det anser Jakob Svärd, entreprenör i Malmö som startat ett företag för uttalsutbildning.

Kommentarer: 2

Unga läkare missnöjda med IT-miljön

2016-06-01

Unga läkare ger IT-miljön på jobbet underkänt. Hela 83 procent är mycket eller ganska missnöjda med den IT-miljö de möter i arbetet. Det visar en ny undersökning.

Här växer människor

2016-05-31

Trädgårdssysslor, promenader, avspänning, bildarbete, hantverk och samtal är redskap för att hantera stress. På Gröna Rehab i Göteborg lär man sig att bromsa i tillvaron med hjälp av naturens läkande krafter och utan krav på slutresultat.

Nattmejl från chefen undanbedes

2016-05-31

Lesbiska föräldrar har jämnare inkomst

2016-05-30

Många kvinnor blir förlorare i lönestatistiken efter att de fått barn. Männens inkomster påverkas inte alls lika mycket. Men bland lesbiska par är inkomstutvecklingen mycket jämnare, visar en ny rapport.

Webbfråga

Du som jobbar, hur hittar du sommarkänslan?

  • Är utomhus mycket 34%  
  • Semesterliv på kvällen 23%  
  • Åker på minisemester 23%  
  • Svårt att hitta känslan 20%  
Totalt antalet röster: 44