Mer

245 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Hotade kulturarbetare får hjälp

2017-09-26

Nu finns en digital lathund som konstnärer och författare kan använda sig av om de blir utsatta för hot, våld eller trakasserier. Den innehåller konkreta råd från allt hur man samlar bevis till när det är dags att polisanmäla.

Så ska den nya arbetsmiljömyndigheten jobba

2017-09-20

Det har länge saknats en organisation för att utvärdera och vägleda arbetsmiljöpolitiken så att den blir mer effektiv. Den funktionen får nu den nya arbetsmiljömyndigheten i Gävle, som också blir ett nav för att samla in, sammanställa och förmedla kunskap och verktyg i arbetsmiljöarbetet.

Ny arbetsmiljömyndighet öppnar i vår

2017-09-07

I juni nästa år startar en ny myndighet för arbetsmiljöfrågor. Den nya myndigheten som är placerad i Gävle ska bland annat ansvara för att sprida forskning om arbetsmiljö och följa upp och utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

Var tredje är oinspirerad på jobbet

2017-09-07

Fler svenskar än någonsin vill byta jobb, enligt en ny undersökning. Var tredje person i medelåldern känner sig oinspirerade på jobbet.

Jag skulle bli en digital eremit

2017-09-06

Öppet klimat ger färre konflikter

2017-09-22

Konflikter på jobbet som inte fångas upp i tid kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten. Ofta hänger de ihop med brister i arbetets organisation. För att undvika arbetsplatskonflikter krävs ett öppet klimat och forum där man kan diskutera och lösa de problem som uppstår.

Se vardagen med nya ögon

2017-09-06

När man kommer hem  från semestern brukar man se bostaden med helt nya ögon: här saknas det verkligen en blomma! Vad den här gamla byrån ser omodern ut! Vad lite vi har på väggarna! På samma sätt kan man passa på att se på vardagen och jobbet: varför gör jag alltid på det här krångliga sättet? Det måste jag ändra på!

Hotade journalister ska få stöd

2017-09-05

En kunskapsbank med tidigare erfarenheter och en telefonjour för snabba råd – det är två åtgärder som regeringen föreslår för att förbättra arbetsmiljön för journalister, som i allt större omfattning utsätts för hot.

Lyckas med den digitala arbetsmiljön

2017-09-05

Ologiska gränssnitt, komplicerade journalsystem och en uppsjö av inloggningskoder. Krångliga IT-system kostar inte bara företagen miljarder årligen – utan bidrar också till frustrerade och stressade medarbetare. Men lyckas man med sin digitala arbetsmiljö är vinsterna stora.

Många ledningsgrupper brister i IT-kompetens

2017-09-04

Mer än varannan IT-chef tycker att ledningsgruppen brister i kompetens när det gäller IT-frågor. Det visar en Sifo-undersökning där 400 svenska IT-chefer deltagit.

Arbetslivet kan lära av skolan

2017-08-15

Arbetslivet har mycket att lära av skolan när det gäller att förebygga mobbning. Det anser Carolina Engström, tillförordnad generalsekreterare på organisationen Friends som i dagarna släppt en rapport om mobbning.

Riskfylld arbetsmiljö för matbud på cykel

2017-08-10

Riskfyllda arbetsförhållanden och otrygga anställningar är vardag för många av de cykelbud som levererar restaurangmat. Fackförbundet Transport är kritiskt, men hoppas kunna förhandla fram ett branschanpassat avtal.

Webbfråga

Hur vill du helst sitta på jobbet?

  • Eget rum 74%  
  • Delat med några få 10%  
  • Landskap 7%  
  • Aktivitetsbaserat kontor 8%  
Totalt antalet röster: 108