Mer

170 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Skyddsombuden motarbetas på jobbet

2016-10-27

En tredjedel av LO:s skyddsombud hindras från att utföra sitt uppdrag och 12 procent trakasseras på grund av sitt uppdrag. Det visar en rapport från LO som släpptes i samband med skyddsombudets dag den 26 oktober.

Det här vill vi veta om arbetsmiljön

2016-10-26

Arbetslokaler, skyddsombud och kemikalier på jobbet. Det handlar många samtal till Arbetsmiljöverkets svarstjänst om. Mer än 40 000 frågor om arbetsmiljö kommer in varje år. Tipsen om dålig arbetsmiljö rör främst byggarbetsplatser. Ofta är det konkurrenter som tipsar.

”Inte nudda blått, mamma!”

2016-10-26

Tur och retur Eskilstuna

2016-10-26

I ett industriområde bredvid en återvinningscentral strax utanför Eskilstuna ligger ReTuna, Sveriges första återbruksgalleria. Gallerian öppnade samtidigt som mastodontgallerian Mall of Scandinavia i Stockholm men har en helt annan inriktning. Genom renovering, reparation och kreativt återbruk får de inlämnade
sakerna nytt liv och kan säljas vidare.

Grabbig jargong skadar byggbranschen

2016-10-24

Hur pratas det egentligen i byggbranschen? Undersökningar visar att jargongen på byggen gör att kvinnor lämnar branschen. Det vill Byggnads och Byggcheferna ändra på genom kampanjen "Prata så alla kan lyssna".

Lärare behöver mer kunskap om stökiga barn

2016-10-17

Arbetssituationen för lärare har blivit tuffare. Redan under grundutbildningen skulle blivande lärare behöva utbildning i hur man hanterar utåtagerande barn, anser Per Rabitsch på Lärarnas Riksförbund.

Mejlen regerar

2016-10-14

Trots många nya kommunikationssätt som chatt och sociala medier lägger kontorsanställda i Sverige en stor del av sin tid på att läsa mejl. Vissa ägnar så mycket som sex timmar av sin arbetsdag åt mejlkorgen.

Objektiv rekrytering med artificiell intelligens

2016-10-12

Ett verktyg som bygger på artificiell intelligens ska hjälpa företag och organisationer att rekrytera mer jämställt. Men fortfarande spelar informella nätverk en stor roll i anställningsprocessen.

Ökad e-handel förändrar butiksjobb

2016-10-11

I dag gör vi 7 procent av våra inköp över nätet, en siffra som enligt Handels kan vara hela 30 procent om tio år. Det kan på sikt leda till mer monotona arbetsuppgifterna för handelsanställda.

De prisas för sitt arbetsmiljöarbete

2016-10-07

Ett huvudskyddsombud i möbelbranschen och en produktionsledare i livsmedelsbranschen. Det är vinnarna av Prevents arbetsmiljöstipendium 2016.

Tipstjänst ska stoppa oseriösa byggföretag

2016-10-04

Fusk med arbetsgivaravgifter, svartarbete, mutor, bedrägerier och även brott mot arbetsmiljöreglerna. Sådant kan anmälas på webbplatsen Fair Play Bygg. Fack och arbetsgivare står gemensamt bakom satsningen.

Sjukskrivna vill tillbaka till samma arbetsgivare

2016-10-03

De flesta tjänstemän som är sjukskrivna vill tillbaka till samma arbetsgivare efter sin sjukskrivning och för de flesta blir det också så. Men det finns faktorer som bidar till att några har svårt att ta sig tillbaka. Det visar en rapport från fackförbundet TCO.