Nyhetsartiklar

Sortering

Månad: År:
 • 2014-12-22

  Stort intresse för att förändra kontoret

  Forma kontoret Flexibla kontorslösningar har funnits sedan 1970-talet, men under senare år har kontorstypen rönt allt större intresse när begreppet aktivitetsbaserat kontor slagit igenom. Modern teknik och en rörligare arbetsmarknad bidrar till ökat intresse för mer flexibla lösningar.

 • 2014-12-19

  Lång semester allt vanligare

  Nästan sex av tio svenskar har rätt till mer semester än fem veckor per år, i Stockholm är siffran ännu högre. Men många vet inte hur många dagar de får spara visar en ny undersökning.

 • 2014-12-18

  Stresstest för organisationer

  Stress är ett växande problem i arbetslivet, men lösningarna koncentreras ofta på medarbetarnas förmåga att hantera stress. Men nu finns ett nytt enkätverktyg för att hitta orsaken till stressen som både undersöker medarbetares hälsa och identifierar riskfaktorerna i organisationen.

 • 2014-12-17

  Några klick avslöjar jämställdheten

  Nyligen lanserades en app som visar vilket kön som får mest taltid på möten, fikaraster eller i diskussioner. Många blir överraskade av resultatet när jämställdheten mäts på jobbet.

 • 2014-12-16

  Skadliga kemikalier finns kvar

  De som jobbar med härdplaster, rivningsarbete på dammiga byggen eller med gruvmaskiner är allra mest utsatta för skadliga kemikalier. Det visar en kartläggning som finska Arbetshälsoinstitutet gjort.

 • 2014-12-15

  Var rädd om din kreativitet

  Det står högt i kurs att vara kreativ men det gäller att ta hand om kreativiteten på rätt sätt. Det är viktigt att förstå när det är läge att använda den och när vi istället ska låta rutiner och vanor tuffa på.

 • 2014-12-12

  Kommunikativt ledarskap lönar sig

  En kommunikativ ledare involverar medarbetarna i beslutsfattandet, ger ständig återkoppling och uppfattas som öppen och närvarande. Det ökar i sin tur både motivation och produktivitet på jobbet enligt ny forskning.

 • 2014-12-10

  Onödiga arbetsuppgifter en hälsorisk

  En ny dansk studie visar att arbetsuppgifter som upplevs som onödiga både kan orsaka stress och leda till psykisk ohälsa. Störst konsekvenser får det för personer som redan från början upplevde sig må sämre psykiskt.

 • 2014-12-08

  Stor brist på chefer

  Det råder chefsbrist i Sverige enligt chefsorganisationen Ledarna. Stora pensionsavgångar samt en ovilja hos unga att ta chefsuppdrag ligger bakom bristen.

 • 2014-12-08

  Hej då jobbet?

  Tidigare var det pensionssystemets utformning som avgjorde när vi gick i pension. I dag spelar arbetsmiljön en allt större roll för hur länge vi kan och vill jobba. Stress, tunga arbetsmoment och åldersdiskriminering gör att många väljer att sluta i förtid.

Arbetsmiljö 2015

Vilken förbättring av arbetsmiljön önskar du mest inför det nya året?


Se resultatet
Senast kommenterade
Kommentarsbubbla
Marie - 22 december
Hur kan alla dessa doftspridare tillåtas, i form av doftljus, ...
Kommentarsbubbla
Marie - 22 december
Hur kan alla dessa doftspridare tillåtas, i form av doftljus, ...
Kommentarsbubbla
Johan B - 22 december
Hej

Om jag behöver gå till vårdcentralen, för att kolla en ...
Artiklar om Gilla Jobbet

Arbetsliv publicerade en lång rad artiklar under årets Gilla Jobbet.

Läs artiklarna här.