Nyhetsartiklar

Sortering

Månad: År:
 • 2015-01-28

  Erfarenheter och tips om att bli ett bättre team

  Emma Isaksson, Processoperatör/driftsledare Boliden AB/Aitikgruvan, 17 medarbetare i skiftlaget Varför funkar ert skiftlag så bra? – För att vi respekterar vararandra och är lyhörda och hjälpsamma. Det finns ingen prestige i gruppen, behöver man hjälp säger man till. Kläcker någon en idé så får var ...

 • 2015-01-27

  Chefer utsätts också för mobbning

  Det finns mycket forskning om mobbning i arbetslivet, men samtidigt saknas det studier på vad som händer med chefer som utsätts. I ett nytt forskningsprojekt ska docent Christina Björklund bringa klarhet i frågan.

 • 2015-01-26

  Svensk arbetslivsforskning på efterkälken

  Förändrad politik och minskad statlig finansiering har lett till att arbetslivsforskningen tappat mark, enligt en ny avhandling. Det kan ha gjort Sverige sämre rustat att möta arbetsmiljöproblem, anser forskaren Carin Håkansta.

 • 2015-01-23

  Kontoret flyttar hem

  Alla behöver stöd på jobbet. Hoffice är ett nytt fenomen som innebär att frilansare och konsulter jobba hemma hos varandra.

 • 2015-01-22

  Stress under graviditet kan ge barnallergi

  Barn till kvinnor som utsatts för arbetsrelaterad stress under graviditeten löper sannolikt större risk att utveckla barneksem. Det visar en dansk studie där 100 000 kvinnor ingår.

 • 2015-01-21

  Omgörningen gav nya arbetssätt

  Forma kontoret När Nordea stod inför lokalförändringar i Stockholm valde man att satsa på aktivitetsbaserade kontor. Bankens huvudkontor går från fem till två byggnader och samtidigt genomförs en förändringsprocess för att införa ett nytt sätt att arbeta.

 • 2015-01-20

  Elolyckorna ökar

  Fem personer omkom i elolyckor förra året. Två av dessa var anställda inom byggsektorn som avled då de fick ström genom kroppen. Det visar preliminära siffror från Elsäkerhetsverket.

 • 2015-01-19

  Spel ökar motivationen på jobbet

  Vi blir mer engagerade i vårt arbete om arbetsuppgifterna presenteras som problem i ett spel vi måste lösa. Det gör att vi får mer positiva förväntningar på arbetet, visar ny forskning från universitetet i Århus.

 • 2015-01-16

  Hitta vardagens energitjuvar

  Fritid och jobb hör ihop och att jobba förebyggande mot stress på arbetsplatsen bör också inbegripa hemmalivet. Lena-Karin Erlandsson, docent vid Lunds universitet, har arbetat fram en metod, kallad vardagsrevidering, för att förebygga ohälsa och se till att vardagen ger energi i stället för att ta.

 • 2015-01-15

  Gröna Lund prisas för mångfaldsarbete

  Gröna Lund har utsetts som bästa arbetsgivare när det gäller att inkludera människor med funktionsnedsättning. Nyligen delades Stockholms stads S:t Julianpris ut till nöjesfältet.

Medarbetarsamtal

Vad uppskattar du mest med ditt medarbetarsamtal?


Se resultatet
Senast kommenterade
Kommentarsbubbla
Marianne Zetterblom, chefredaktör Arbetsliv - 21 januari
Beklagar din sorg! Det bästa är att du vänder dig till din arbetsgivare ...
Kommentarsbubbla
Ladan Clasi - 20 januari
Hej!min gick bort för 4dagar sen men hon dog i hemlandet och jag inget ...
Kommentarsbubbla
UtvecklingsAkuten Peter Hellman - 20 januari
Självklart, så vill inte arbetsgivaren ta på sig mer ansvar än tidigare, ...